divendres, 4 de juny de 2010

Sabadell acull una de les sessions participatives del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya

Sabadell acull una de les sessions participatives del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha presidit aquesta sessió participativa

Sabadell ha acollit aquest matí una de les 26 sessions territorials del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya. La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, acompanyada del director general de Participació Ciutadana del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Marc Rius, i del director dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a Barcelona, Joan Rabasseda, ha presidit aquesta sessió participativa. 
 
El 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya culminarà a la tardor, en un acte de cloenda amb 300 delegades i delegats que aprovaran tres ponències, unes conclusions i un manifest. Aquest procés se celebrarà de forma descentralitzada en 45 sessions, entre tallers sectorials i sessions territorials. L’objectiu és recollir les aportacions de cada territori i promoure la comunicació entre les persones participants.
 
A la sessió que s’ha celebrat avui al Casal de Gent Gran Sabadell-Creu Alta hi han assistit representants del consells consultius comarcals de la gent gran i de les entitats relacionades amb aquest col·lectiu. En tot el procés, es preveu que hi participin més de 2.000 persones d’arreu de Catalunya.
 
Envelliment actiu i participació de gent gran
 
En la jornada, s’han presentat les tres ponències elaborades pel Consell de la Gent Gran de Catalunya amb motiu del Congrés on es tracten temes com l’envelliment actiu i la participació de les persones grans. Proposen la creació d’una direcció general de la Gent Gran que promogui la participació a tots els nivells i es demana als principals municipis una regidoria de la gent gran, tal com molts ja tenen per la Joventut. També demanen als partits polítics que incorporin a més persones grans a les llistes electorals, tant de les eleccions al Parlament, com a les municipals i a les generals.
 
Una de les ponències també demana als mitjans de comunicació un canvi en la seva manera d’enfocar la vida de la gent gran, que generalment és ignorada o recollida a través de notícies curioses, marginals o tràgiques. Volen que els mitjans no els marginin ni singularitzin, sinó que convidin la gent gran a participar en col·loquis, tertúlies i comentaris, tal com fan amb la resta de la ciutadania.
 
El Departament d’Acció Social i Ciutadania, juntament amb el Consell de la Gent Gran de Catalunya, s’encarrega de l’organització del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, un procés en el qual també hi participen el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, a través de la Direcció General de Participació Ciutadana, i el Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria d’Acció Ciutadana.
 
Un casal amb més de 3.700 usuaris
 
El Casal de Sabadell Creu Alta forma part de la Xarxa d’Equipaments Cívics de Catalunya, la Xecat, que té per finalitat millorar la qualitat dels serveis i donar resposta a les necessitats dels conjunt de la població. La Xecat compta amb 237 equipaments cívics que donen servei a les entitats i a la societat civil arreu del territori. En concret disposa de 101 casals de la gent gran, 34 centres cívics, 13 cases del mar, 15 hotels d’entitats, 6 ludoteques i 67 oficines d’Atenció Ciutadana. A Sabadell, aquesta xarxa compta amb 6 casals de Gent Gran, 3 Oficines d’Acció Ciutadana, 2 Centres Cívics i 1 Hotel d’Entitats.
 
Aquest equipament de Sabadell dóna servei a més de 3.700 usuaris i és un dels més actius de la ciutat. Hi ha programades diverses activitats com gimnàstica, havaneres, tall i confecció, taller de decoració i pintura, cant coral, ioga, taller de ceràmica, taller de fang, i taller de vestits de paper.
 
FONT: Departament/s

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada